HACCP Online organizuje specjalistyczne szkolenia. Zarządzanie bezpieczeństwem żywności to ich główny temat. Szkolenia przeznaczone są dla osób, które na co dzień mają do czynienia z żywnością. To pracownicy firm produkujących żywność, osoby ją transportujące, pracownicy cukierni, piekarni i sklepów, jak również restauracji, barów i innych tego typu miejsc. Wszędzie tam trzeba dbać o najwyższy poziom bezpieczeństwa żywności i określić punkty krytyczne, w których to bezpieczeństwo może zostać zagrożone. Dzięki HACCP możliwe jest stosowanie takich działań, które całkowicie eliminują niebezpieczeństwa, związane z możliwością zakażenia żywności bakteriami, jej kontaktu z owadami czy też zepsucia na skutek niewłaściwego przechowywania. Każdy pracownik firm związanych z przetwórstwem i przygotowaniem żywności powinien przejść specjalistyczne szkolenia. Zarządzanie bezpieczeństwem żywności to jedna z najważniejszych rzeczy w branży spożywczej.